„Aneb z receptů našich maminek a babiček"
Našim cílem je přinášet zákazníkům kvalitní tradiční české pokrmy v moderním pojetí tak, aby se náš host nejenom dobře najedl, ale odnesl i zážitek. Vaříme s nejmodernější technologií dle tradičních receptur, na jejichž sestavení se podílel bývalý předseda asociace kuchařů a cukrářů pan Julius Dubovský.
V každé z našich restaurací si pochutnáte na „klasikách" nesoucí názvy hlavních aktérů románu Dobrého vojáka Švejka jako například svíčková paní Mullerové, guláš feldkuráta Katze, pochoutka oberlajtnanta Makovce nebo dle známeho jedlíka Balounova bašta.
Restaurace jsou průkopníkem projektu Czech Specials - značky kvality české kuchyně. V rámci celorepublikové soutěže Czech Specials konané na zámku v Pražské Tróji se pilotní projekty Švejk restaurant „U Zeleného stromu" v Nepomuku a „ U Pětatřicátníků" V Plzni umístili na prvním místě dle hodnocení diváků a třetím místě dle hodnocení Poroty v kategorii Česká restaurace roku 2014. Na Soutěži Západočeská restaurace roku se tyto pilotní restaurace umístili na prvním místě dle hodnocení poroty.
Pravidelně se ve vybraných Švejk restauracích konají gastronomické seriály „Chuti Monarchie", které připomínají kuchyni doby Rakouska - Uherska. Mezi tyto akce patří svatomartinské posvícení, zvěřinové hody, zabijačkové hody, hovězí hody, havelské posvícení, kuchyně Moravy a Slezska, Horní a dolní Uhry a další.